Egy pillanatra elgondolkodom. A lábujjaim alatt puha a szőnyege. Izgatottan morajlik a vérem. - Emberileg nem lehetnék az, a magam jogán? - kissé keserű a hangom, mert valahogy zavar, hogy csak a hiúz miatt lehetek értékes a számára, ez olyan… lehangoló és emiatt keserű a szájízem, de nem baj, mert nem akarok értékes lenni egy ilyen fasszopó lénynek. - Éles eszem van, jók az ösztöneim, bárkit bármiből kibeszélek és türelmes vagyok. - mesélek halkan, nem akarom felhergelni, nem szeretném magamra uszítani. - Gyors vagyok, elszánt, kitartó. Makacs is, de az lehet nem érdem. Valamint kifejezetten hűséges, ha valaki megérdemli a hűségem. - nincs a szavaimnak éle, nincs jelentősége, csak elgondolkodva mondom ezeket. - Külsőleg pedig izmos vagyok, rugalmas és azt hiszem szemrevaló, nem? - nem tudom mit mondhatnék még el, ami nem a családomról szól, vagy a barátaimról. Hogy rohadt jók a reflexeim és a megérzéseim kiválóak, az már lehet a hiúzé. Mély levegőt veszek, mert feltárja a mellkasom magának és a hideg végigszalad rajtam. Szépen mondom a nevét? Nem fogom vele sokat kényeztetni. - Oh. - nagy levegőt veszek. - Olyan sokkal és mindent elszalasztottad? Miért nem választottál magadnak szörnyrészt még? - csak társalgok, most nincs a hangomban csak kíváncsiság. Hiszen ha találkozott minddel és hívó, akkor miért nincs szörnye? Séaghdha Éliet választotta és a milyen jól tette, mert azóta az ereje szinte kúszik mögötte a levegőben, előtte is végtelenül erős volt, de azóta, mintha még izmosabb lenne, még forróbb. Jó ég, nem szabad rá gondolnom, mert a gyomromban ugrál a vágy. - Biztos jó lehet egy saját falka, pedig itt befogadtak, de nem ugyanaz. - elhúzom a szám, ezek olyan dolgok, amikbe beavathatom, nem számít. - Te is magányos vagy, Samael? - biztos, hogy az. Ha jól tudom nincsen halandószolgája sem. - Azért lázadok, mert szeretném, ha figyelembe vennél engem is, mint embert. - nem csak a hiúzt, de ha jól sejtem nem azzal akar dugni, nem a macskát vetkőzteti, hanem engem, bár őt nehezebb lenne a bundájából kiforgatni. Elhúzom a szám, jó, akkor nem szólok bele, ha ez ennyire frusztrálja. Fasszopó.
Ízlelget, a nyelve otthonosan járja be az alhasam, a bőrömön izzik fel a nyála, a sima szája mohón ízlel el és a vágy felröffen belőlem, mintha mindig is ott lett volna elrejtve. Zavar, hogy valami megmozdul bennem miatta, hogy valami mélyen felgyullad, mint egy érdeklődő szempár, ami most azt súgja az elmém aljára, hogy figyellek, szemmel tartalak és eddig jól csinálod. Mélyen szívom be a levegőt, ökölbe szorulnak az ujjaim, szinte fáj, ahogy a körmeim a bőrömbe vájnak. - M. - a fogának hideg karcolása lehiggaszthatná a bőröm, de az apró fájdalom, ez a hergelő feszülés jól esik, szinte felgyulladok alatta. Még, elkérném, megtehetném és lehet megadná, de nem lehet. A rubinvörös vércseppekkel lassan süllyednek le a sebből, úgy nyalja el, mintha élete legjobb falata lenne, tudom, hogy belém kóstol, hogy megízleli a vérem, kell-e neki? Ízlik vajon, te faszfej? Azonnal begyógyul a seb, nem sok esélye van, de tudom, hogy belém nyalogatna újra és ma még fog is. lepillantok rá, a szájával nyitja el a gombom, felhorkantok vágytól felhevűlten, persze, hiszen hívóm, meg férfi is és tetszik is, és szeretek jókat dugni, noha nincs túl nagy tapasztalatom az ügyben. A csókjától még bizsereg a bőröm. - Hüm? - miről is beszélgetünk? A szívem vadul csapkod, a farkam élénken lüktet. - Más váltókhoz, olyanokhoz, akik erősebbek. - Alfákhoz, olyanokhoz, akikre felnézek és abból van itt jó pár. - Mindig van kire felnézni. - nem? De! Vannak példaképeim. Újabb mély levegő, mert az ujja alatt kemény a húsom, áruló a testem, de nem vártam tőle egyebet. 19 vagyok, attól felizgulok, ha erősebben megfújja a szél. Neki pedig ott cikázik az arca, az ujjai, a szájának mohó ígérete. Noha azt módjával. A kézháta is forró, ahogy a hasamhoz ér, a lehelete meleg, izgató a vékony anyagon keresztül, akarom, kell nekem. Lepillantok az ölében tartott övemre, rá, az arcára, a fogainak éles fogására és forró tűz járja át a testem, végig szalad a gerincemen, fel a tarkómba, hogy a szemembe lobbantson élénk tüzet.
- Mi másod van az állaton kívül, ami érdekes lehet? Sorold fel Mikael, hiszen nem ismerlek - bólint rá válaszul, de azonnal rá is nyitja a kaput, hogy akkor nevezze meg, mivel tudja a saját háborgását igazolni Mikael, ad lehetőséget neki arra, hogy valami egyenértékűt felmutasson a hiúzzal, amit magában hordoz, hiszen a fiú bizonyára ismeri ezeket az értékeit, ha ennyire nehezményezi a mellőzését.
- Tudatában vagyok ennek. Szépen mondod a nevem - mosolyog kedvtelve, mintha ez és csakis ez számítana, mert a beszélgetésük párhuzamos síkra került, hiszen a hiúzfiú nem tart vele lépést a filozófiai magasságokban. Mondjuk tizenkilenc esztendősen ezt nem is igazán rójja fel neki, valahogy vissza kell fognia a hasonlatainak bonyolultságát, az érdekes kihívás mosolyt csal a szája sarkára.
- A legtöbb hiúzzal találkoztam, akik az elmúlt évszázadokban a Földet járták, valószínűleg azzal is, amelyik téged azzá tett, ami most vagy, csak éppen rajtam kívülálló körülmények miatt el kellett szalasztanom őt - őszinte szomorúság csendül a hangjában.- De nincs belőletek elég sok, ezért vagytok mindig magányosak, ahelyett, hogy falkában járnátok a világot, mint szerencsésebb társaitok - és ő lehetne a hiúzok ura, e csodálatos, kegyetlen macskákkal járná a világot és istenné emelkedne a gyönyörűségtől.
- Az első szintje az engedelmességnek az, hogy nem lázadsz csak azért, mert megteheted. A többiről majd azután beszélünk, hogy ezt kivitelezted, ezt megígérem neked - biccenti meg a fejét teljes komolysággal, aztán halkan nevet.- Ahogy nézem per pillanat mindenbe beleszólsz, ha kell, ha nem, csak hogy ne úgy legyen, ahogy a dolgoknak természetes folyása és rendje volna - meg sem próbálja leplezni azt, hogy mennyire mulat ezen, hiszen amit a fiú pofátlanságként felró, az évezredes szemeiben már többször is bizonyított világrend, ami ellen persze minden kor mindenkori fiai lázadtak és küzdöttek, de előbb-utóbb elfoglalták a helyüket.
Nem lehet másként, mert nem is kell másként lennie.
Úgy fest, nem szenvedi meg különösebben a hallgatást, miközben az ujjai között puhán pattintja a gombokat, aztán a mellbimbót, végigsimít a felziháló test forró bőrén, beleveszejti a száját, lehunyja a szemét az elégedettségtől, ahogy a nyelve hegyén érzi az ízét. A frissen, kedvéért lefürdetett testen sikló szöveteg puha textil-aromáját, ami alatt már ott gomolyognak az alakváltó mirigyeiben termett verítékcseppek sós ízei. Újra és újra végignyal rajta, hogy kiszabadítsa az elfojtott aromákat, végignyalva a vörös szőrszálakon visszaadja neki a saját, természetes ízét és szagát, mert a vámpírnyál tiszta, benne meghal minden élet, minden illat, ő a halál maga, ami nem tud betelni az élet ízelvel. Belefojtja a mosolyát a hasába a nyögés hallatán, az ökölbe szorult kezekre pillant és a bőrbe sóhajt válaszul, de szóvá nem teszi a rajtakapott szerénységet, ami ellentmond Mikael vitakészségének, hiszen a viták korában él, a belső ellentétek hideg ajkai alatt húzzák szét felforrósodott testét.
Kifújja a feleslegesen beszívott levegőt az orrán át, miközben a nyelvével végigsimít a karcolt seben. Két tenyere az ing alatt a fiú derekának keskenyén tartja, az ujjai alatt érezve minden egyes izom megfeszülését, miközben ráérős macskaként nyalogatja el a kibuggyanó vércseppeket, hagyva, hogy a veszettül verő szív ritmusára préselődjenek elő a fognyomából, amit gyorsan összehúz a gyógyulás, így továbbmozdul a szája, csóknyomot hagy a köldökén, lehúzza az ujját a korábban nedvesre nyalogatott szőrcsíkon, a fogai közé veszi az övtakarástól megszabadított sliccgombot és egy szájmozdulattal bújtatja át a lyukon.
- Sokszor kevesebbnek... azt mondod. Miért Mikael? Mihez méred magad, vagy mérnek mások, hogy az összehasonlításból vesztesen kerülsz ki? - emeli rá a pillantását, feltéve az újabb kérdését, hogy megtudjon részleteket az életéből, a lelkének szeletkéit felfedje, miközben a hüvelykujja a slicc cipzárján végigsimít erőteljesen, de nem erőszakosan, éppen csak követi a hús körvonalait, mielőtt a fém nyelvre fogva lehúzná lassan, óvatosan, befurakodó ujjával megtámasztva belülről, hogy be ne csípje az értékes hiúzbőrt.
Halkan felröffenek, egymillió baj mi? Kicsit sem kéne felháborodnom, mert a fajtája ismeret az enyém körében, tudom milyen ő, azonnal billogot sütök a homlokára. A düh forrong benne, annak okán, hogy valóban tárgyként kezel, de nem baj, tegyen így, hiszen kevés időt kell csak eltőltenem vele. Keveset? 21 hónap… az kurva sok. Úgy szívom be a levegőt, mintha az lehiggasztana, de valójában nem teszi, csak mérgesebb leszek, mert a szoba tele van vele, annak ellenére, hogy még nem is igazán lakta be, mégis kitölti, kiölel egy kisebb teret ebből a tetves világból, mely az elképzelései szerint úgy táncol, ahogy ő füttyöng. - Kivételes a számodra, mert te az állatot látod? - inkább kérdés, mint kijelentés, mert ettől félek a legeslegjobban, hogy valaki nem azt látja, aki én vagyok, hanem azt, ami én vagyok. A hiúz nem jutalmam, nem kértem, kaptam. Nem álltam sorban a bolt előtt, hanem megtörtént, úgy, ahogy én nem akartam volna, de mégis… egyek vagyunk. - A hiúz én vagyok Samael, tőle sosem szabadulok meg. - bár folynak kutatások és vannak sikeres eredmények. - de vele együtt kell élnem és Ő Én vagyok, tőle sosem leszek független. És lehet megleplek, de én szeretem ezt - nem értem, hogy miért mondja ezt? A függetlenségem nem az állattól függ, az az enyém, nem válhatok le róla, de másoktól… Mégis azt hiszem, hogy amiről ő beszél az teljesen más. Nem tudom kettőnk közül ki unja ezt jobban, de azt hiszem én. - Sok hiúzzal találkoztál? - lófaszt, biztos vagyok benne, hogy nem, mert nagyon ritka faj, és ezt mind a ketten tudjuk. A legnehezebben fertőz, nem is értem, hogy kaphattam el. Már arra emlékszem miért és hogyan, hogy mikor… - Engedelmes? Mit jelent engedelmesnek lenni? - szeretném tudni, a hangomban most csak kíváncsiság van, mert akarom tudni, ha nem azt akarja, hogy a lábai előtt fetrengjek, akkor mit? Arra pedig várhat, de lehet ez fel is tűnt neki. - Nekem ebbe van beleszólásom? - nem hiszem. Már szerinte. Azt hiszem ő nem a mi városunk ismerője, ő nem tudja, hogy itt a koalíció erős csatában van, hogy ha Séaghdha nem véd már, akkor fognak ők és velük összerúgni a port… Nos ez a szép kis vámpír nem a mi városunk ismerője, nálunk most vívjuk a hatalmunkat. És több van, mint hiszi, majd meglepődik és a szemei közé köpök majd. Istenem, hosszú 21 hónap lesz. Az ő döntése, hogy az övé leszek, de ez nem az őskor, hogy a hajamnál fogva berángat egy barlangba, ez a bajom ezekkel a dögökkel, hogy azt hiszik ők szarták a világot. Már az is vérforraló, ahogy a nyakam nézi és nem vagyok hülye tudom, hogy a véremre szomjazik. A hivóm, tehát a vérem különösen finom a számára, azt is el fogja venni, ahogy a szexet is. Ő a szájára nyal én elhúzom a sajátom. - A különbség kettőnk között, hogy én nem közöltem pofátlanul, hogy az enyém leszel, nincs választásod. - és ezt így nem jelentheti ki, nem veszi észre, hogy ez a probléma? Meg sem próbál velem jó fej lenni, közli, hogy ez lesz és pont, a véleményem lószart sem számít és meg van lepve, hogy ideges vagyok, hogy megsért ezzel? Eldugom a hiúzt előle, mélyre, oda ahol nem érheti el, noha ez csak egy álomkép, az olyan kis senkik mint én, ki vagyunk szolgáltatva az ilyen tetveknek, de nem most, hogy dübörög a koalíció. Hogy Séaghdha mellettük áll. Nem MOST. Újfent megsért a szavaival. Értem. Mondhatom, amit hallani akar, azt nem, ami nem esik jól a fülének, akkor hallgatással büntetem, mostantól tőszavakra korlátozódom, nem számít amúgy sem, hogy miről beszélek. Mélyen szívom be a levegőt és bosszant a hozzám állása, bosszant a lesajnálása. Látom, hogy hazudik a pofámba bele. Nem érdeklem, én Mikael, hanem a hiúz, baszhatom. Összepréselem a szám, a nyelvembe harapok, jó. Legyen így. Ő azt mondja az övé leszek, én azt mondom; baszódj meg, te féreg! Mégis ő az, aki úgy bámulja mellkasom, mintha nem látott volna még ilyet és ezzel hatalmat ad a kezembe, olyat, amit nem kéne nekem adnia, de ő nem tudja ki vagyok. Önelégült mosollyal nyugtáznám, ha nem lenne az arcom kifejezéstelen. - Hüm. - mégis gúnyos lesz a felröffenés én tudom hol a helye, de ő nem is sejti, hol lenne az övé. Kurva anyját. Egyetlen pillanatra hunyom le a szemem, mert a durva szavaival ellentétes, ahogy simogat, ahogy érint, felfedez és ez… rohadt kurva életbe, ez jó. Forró a levegő, amit beszívok, a kezem ökölbe szorul. Édes istenem, ez nagyon jó. Az ujjai hűvösek, de kell is a lázadó, forró bőrömnek, megállom, hogy felsóhajtsak, de a szívem vadul kalapál. Nem felelek, megtanulja majd az életet itt. Mások vagyunk, mert élen járunk az alakváltók jogait illetően, éljen Séaghdha, aki valójában csak hagyja, mert Élie az övé, mert alakul a kis serege, mert a tigrisek elé vetik magukat, mert Raven, elfogadta, hogy nem ő lett a szörnyrész, de pont úgy szolgálja, hallom, ahogy beszélnek róla, pedig egy Moroven fattyú, de tisztelik. Igaz, ehhez köze lehet az erőnek, amit képvisel, mit tudhat vajon ez a patkány itt, aki. - Hör. - szalad ki a számon egy morgás, a mellbimbóm ét inzultusra. A testem vigyázban áll. A vágy hullámokban önt el. Kérés nélkül is utána lépnék. Mert húz valami hülye vágy, valami leküzdhetetlen. A térdem ez övének koccan, a terpeszem nem túl nagy, de jelentős. Most sem felelek, mert sértett vagyok, egy dolgot viszont tudok. Ha engedem, hogy felhúzzon nekem is könnyebb lesz. Kellemes a hang, ami kifut a számból, az ajkai hidegek, a lehelete is az, megborzongok, és semmit sem tehetek ellene, hogy felzakatol a szívem. Faszom! Az övem bánja és a sajnálatos gondolat roppan az agyamara, hogy elvette az övem és a magáénak tekinti, tehát az övé és használni fogja, a kérdés, hogy mire? A fájdalom utáni sóvárgásom tüzet lobbant az ereimben. Hallom, hogy beszél, ez a dög szereti a saját hangját, de csak az van előttem, ahogy a nyelve végig siklik az alhasamtól. A vágy fellobban bennem, nem a hiúzé, a férfié. A kezeim ökölbe szorulnak, nem moccanok, a szavak eszembe sem jutnak, de nem is akarok a monológra felelni, úgysem mondhatok, olyat, ami tetszik neki. - Bassza meg. - engedetlenül csúszik ki a számon, de ez jó, ez nagyon jó. - Nem. - sóhaj vagyok, lepillantok rá. - Nem érzem magam kiváltságosnak, sőt sokszor kevesebbnek, mint mások. - de azt megérdemlem, hogy ne legyen tulajdon, nem? A fogai felkarcolnak, még a harapást is várom, minden idegszálam megfeszül, a gyomrom görcsbe ugrik, nagyot nyelek, a fájdalom belém hasít, de csekély ez, semmi sem, kérném a többet és először jut eszembe, hogy lehet megadhatja, amit szeretnék, okozhatna úgy fájdalmat, hogy a farkam amiatt álljon fel, mert sajnos így is éledezik. A hús újra nehéz lesz, még bőven nem kemény, de súlyosan húz lefelé, a vér oda áramlik, pedig a szívem vadul csapkod, mintha menekülni akarna. A hiúz érdeklődve pislog a gyomrom mélyén, a szőre borzolja a csontokat. Még! Sosem mondanám ki persze. De az izmaim engedetlenül megrándulnak. Faszom!
- Egymillió baj van ezzel és akkor még nem is mondtam sokat - felelni tisztán és nyugodtan. Minden szót gondosan megrág magában amit hall, minden szemvillanást és a bőr alatt megfeszülő mimikai ráncokba kódolt harag ellenállását figyelmesen felméri, de a válaszát latolgatva, szinte tűnődve adja, mintha nem tudná, hogy került ebbe a beszélgetésbe.- Egy alakváltó esetében nincs létjogosultsága az önállóságnak. Egy ember esetében sincs valójában, de az emberek nagy tömege a legtöbbjüket tökéletesen érdektelenné teszi, azonban te… te kivételes vagy, tehát nincs semmi, de semmi értelme önállóságról beszélned és arra vágynod. Hiszen eleve egy szimbiózis a léted ember és állat között, itt előttem sem vagy önálló, hanem függsz és táplálsz - mély levegőt vesz, mintha fárasztaná a beszéd, de a szempillái megrebbennek félig leeresztve a szemhéját és ez elárulja, hogy nagyon is élvezi ezt.
Élvezi, hogy a hiúz létezéséről beszélhet. A puszta bizonyosság, hogy emelgeti a fejét előtte dacosan a vörös hiúz már elég ahhoz, hogy a zsigerei mélyén bársonyos elégedettséget, lusta kéjt érezzen, ami átmelegíti már régóta dermedt érzékeit és fogékonyságát egy hozzá dörgölőző macskalényt lelki közelségére.
- Ne döntsd el, hogy untatnál, légy engedelmes, az csodálatosan imponáló tud lenni, ha elég bátor vagy ahhoz, egy vámpír kezébe add magad, és bölcs, mert időben úgyis az enyém leszel -sima, édes, megkérdőjelezhetetlen tényként mondja azzal a fajta világot a vállain cipelő nyugalommal, amit nem égethet fel a vörös haragja, még csak meg sem karistolhatja.
Félmosolyra húzza a száját és mégis türelmetlen szussanást hallat, a jó mulaságnak is megvan a szavatossági idege és egyértelműen Mikaelé lejárt, most már a saját kezébe kell vennie az irányítás. A pupillája kitágul látva a fejrándítást és a szisszenést hallva, mint egy tigrisnek, amikor a karmai alatt felsír a letaglózott őzgida, az ujjai belegörbülnek a karjaiba, de nem feszíti meg a szükségesnél jobban, ahogy a fiú belélegzi őt egy kevés embervér illatát is érezheti rajta.
Evett, de nem túl sokat éppen eleget ahhoz, hogy legyen türelme a gombokhoz és az idegének húrjait rángató kölyökkarmok ráncigálásához, viszont ahhoz messze nem eleget, hogy a tekintete ne illesse éhes kedvteléssel a nyakán feszülő erek kéken görbe útját ahogy elkanyarodnak a kulcscsontjai alatt. Megnyalja, a száját. Az arca, szőkésbarna haja festetlen, árnyékot adó termete északi származásról árulkodik, a vonásainak európaisága tiszta, egyszerű, archaikus szépségvonalakat követ. Nem túl modern, nem is trendi, nem hord semmiféle ékszert, amit megragadhatná Mikael figyelmét, csak ő van jelen és szemfogainak kikandikáló fehér hegye, ami elődereng szimatoló résnyire nyitva maradt ajkai között.
- Szegény kisfiam, nem cirógathatom meg az önérzeted, főleg, hogy te sem voltál különösebben kedves, így én sem érzem szükségét annak, hogy kedveskedjek neked - nevet az arcába vidám hitetlenkedéssel, ahogy dühödt madárként verődik az arcába a sértődöttség, nem vak, felismeri, mulató hitetlenséggel figyeli a hiúz érzetének távolodását és vasakarattal ellenáll a késztetésnek, hogy csekély energiával a felszínre hívja, kifordítva az emberbőr alól a bundásat. Igazából kíváncsivá teszi hova vezeti ez a gondolatmenet a fiút, akinek bőre lángba borul a szeplők piros haragjától. - Jelen vagy, nem beszéltem rólad búraként és kidobandóként, fejlesztendelő dologként volt szó rólad és ez az utolsó figyelmeztetésem, Mikael. A következő baszakodásnak következményei lesznek, méltatlankodhatsz, de nem adhatsz szavakat a számba, amiket nem mondtam, nem vagy elég okos ahhoz, hogy felfedezz rejtett jelentéseket, úgy értsd amit mondok ahogy mondtam mert semmi mást nem jelent - látható kellemetlen erőfeszítéssel emeli fel a pillantását a bőréről, hogy a szemébe nézve nyomatékosítsa a szavait, de a szemei csak szemek. Kék íriszlapok mágia nélkül.- Tudd a helyed és tudd a helyem, ezt nem kellhet megtanítanom neked, ennyi elvárható tőled is, nem?
A bal mutatóujját végighúzza a szegycsonton a következő gond előtt, éppen a szíve felett, érezve annak lüktetését a csont túloldalán, ahogy átdörömböl a hártyákon és szöveteken keresztül neki.
- Így igaz. 21 hónap múla szabad leszel és már nem véd meg a Város Urának a birtokjelzője. Szabad leszel és levadászható, mit gondoltál, életed végéig vigyáz rád azután is? - széles, kaján vigyorra kanyarodik a szája, a balja most a mellkas alsó vonalán mozog, a bordák felett, onnan simít fel a mellbimbójára, megnyomja, hogy visszagyengül-e a helyére, aztán körülrajzolja, a körme élével éppen csak megpöccinti, megszelídült mosollyal.
- Gyere - az ing utolsó gombját elveszejtve hátralép a két szárnyát fogva hátralép, visszaül a fotelbe, hosszú lábait kinyújtja a fiú lábai között, a térdével támasztva meg a térdét, hogy egészen nyitott, de még laza tartásban álljon előtte. - Nagy kérdés, biztos, hogy tudni akarod a választ? - pillant fel, a száját a gyomorszájához érintve. Az inget még a vállán hagyja, az öv csatjának tüskéjét bújtatja ki a lukból, aztán húzza ki a bújtatókból, hogy a saját ölébe tegye, természetes mozdulattal, mintha csak egy öltözködési hibát köszörülne ki.
- Nektek, embereknek annyira fiatal lelketek van, hogy az napról napra változik, sőt, óráról órára. Formálatlan, kiforratlan, önmagatokkal is vitatkoztok, mire kapcsolódjunk fel? Mit tudna adni egy ilyen helyét kereső valami, aminek még minden trükk új egy vámpír-léleknek, ami már teljes egész? Neked minden nap új kaland, nekem egy hét egyetlen napnak tűnik amikor éppen nem történik semmi különleges az ébredés és meghalás ritmusa nem szabja fel az idő folytonosságát a szememben, nincs benne semmi újrakezdés. Az állati feled érti ezt. Ő az érzékei révén létezik, a befogadott információk alapján dönt, cselekszik, vadászik, alszik, nem napi rutin szerint létezik, hanem a belső parancsait követi, mint egy vámpír - hűvös lehelete lejjebb csúszik, a köldöke alá, lentről felfelé végignyalint a nadrág vonalától a szőrcsík végéig, egyenesen rajta húzva a nyelvét újra és újra, amíg puhán nedvesen a bőrére nem simul kevésnyi vámpírnyálától.
- Persze minden ember előtt ott a lehetőség, hogy kitűnjön, de a te fajtád inkább alanyi jogon elvárná, hogy különlegesnek tartsuk őket. Miért, Mikael? - pillant fel a kérdést viszonozva.- Miért adna kiváltságot az, hogy meleg vér folyik az ereitekben? - kissé mintha őt is meglepné a saját kérdésének komolysága, hiszen csak egy fiú szuszog a keze alatt, annak hasizom-görbületére tátja rá a száját és mélyeszti bele a fogait egy oldalirányú karcolás erejéig.
Gúnyosan felröffenek, hagyom, hogy átjárjon a rosszallás, annak érzete, hogy szórakozik velem és a düh apró kis gombolyaga nőni kezd a gyomromban, hogy egyszer csak kinője magát és felpuffadjon majd valami sokkal komolyabbá. Ledöbbentem, egy egyszerű elvárással, de mindig, minden egyes alkalommal meglep, hogy mennyire nem evilági lények. - Nem kérem számon, nincs jelentősége, hogy van vagy nincs, nem hinném, hogy befolyásol. - bármit is közte és köztem vagy csak akár a maga részéről. Vállat vonok unottan, olyan laza mozdulattal, mintha nem lenne csont a testemben. Leszarom minek tart, ha azzal megúszom, hogy basztasson, leszek ennyire gyerek, de valami azt súgja, hogy a büdös életbe nem fogom megúszni. Jól lehet a legkevésbé sem én érdeklem, hanem a bennem lakó kórság. - Na nem mondom, hogy nincsenek jobb fejek a fajtából, de hogy őszinte legyek én kerülöm őket. - és eleddig Séaghdha védelme alatt álltam, ő nem ivott belőlem, a többiek meg a sajátjaikat hajszolják és én nem vagyok hívottja egyiknek sem. Nem is sok időt töltöttem itt, sokkal inkább voltam Lilynél a barátnőmnél. - Talán van ezzel valami baj? - undokká válik a hangom, mert igenis az szeretnék lenni, eddig ment is, csak nem hiszi, hogy majd ő elvesz tőlem az ég egy adta világon mindent. A problémát az jelenti, ahogy visszakérdez, mintha értelmezhetetlen lenne ez számára, olyasmi, amit nem tud ép ésszel feldolgozni, hülye ez, vagy mi van vele? Nem tetszik, ahogy néz, ahogy magába issza a látványom, mintha máris kevesebb lennék, mintha a bőröm fénye benne oldódna fel és ő befalja, hogy én rémülten összeessek, egyszersmind elfogyjak. Máris lakmározik belőlem. Dacosan állom a tekintetét, nem nézek más felé, nem pislogok sűrűn, a szám vonala ereszkedik meg lesajnálóan. Újabb gúnyos felhörrenés szakad ki a torkomból, már majdnem morgás. - Örülök, hogy segíthetek. - hogy rohadj meg te tetves féreg. Sejtem rólam tanulni neki azt jelenti, hogy elvenni belőlem minden egyedit és a maga vágyára formálni, nem barátom, abból lófaszt sem eszel. Mégis felé lépkedek mezítláb, ahogy kérte, de ez még nem olyan, ami ellen kéne mennem, és ó legyünk őszinték, lesz itt ma még több is, de erre fel vagyok készülve, a perverz köcsögre mindenképpen. - Komolyan vettelek, de nem tudom neked mi számít belőlem, locsogni meg nem akarok, untatnálak. - és nem is tartozik rá, legyünk azért őszinték. Biztos, hogy nem avatom be olyan dolgokba, amiről nem kell tudnia, például a testvérem, a családom, a barátnőm, a rokonok. Minek? Nincs hozzá semmi köze, nem kell, hogy visszaéljen vele, vagy zsaroljon, esetleg kihasználja és ellenem fordítsa olyanképpen, ahogy azt én nem szeretném. - Nocsak, azt hittem, hogy a vámpíroknak nincs humorérzéke, ja várj, ez olyan poén volt, nézd, hogy nevetek. Alig bírom magam visszafogni. - Ritka rossz poén volt, sőt olyan vérszegény, hogy abba egy magafajta vén geci is belehalna. Felbosszantom, mégis mivel? Nem mindegy neki mit kezdek a nyomorult életemmel? Ha drogdíler akarok lenni az leszek, ha kurva, akkor az, mit érdekli? Felszisszenek, olyan gyorsan terem előttem, hogy hátra kell a fejem hajtanom, hogy ne fogjam menekülőre. Riasztó a közelsége, az illata, a belőle áradó kétes hideg. Egyetlen másodpercig gondolkodom el rajta, hogy nem engedem le a kezeimet, de mi haszna lenne, aminek ma meg kell történnie az meg fog és jobb nekem, ha nem törik minden tagom. Magam mellé engedem a karom, az ujjaim elnyújtva, várakozom, nem pillantok a kezére, érzem hol jár, hiszen a bőröm mintha menekülne előle, mintha magában berzenkedne. Mély levegőt veszek és szemrevételezem ilyen közelről, beszívom drága parfümjének illatát, a sápadt hüllőszagot, mely minden vámpír sajátja. - Hát ez kedves. - beszarok ezen a fószeren és lehet, hogy jól néz ki, sőt geci jól. - Mindig öröm hallani, hogy valójában útban vagyok valaki vágya irányába, igazán hízelgő. - nem az van, hogy bosszant, hanem , hogy vérig sért a kijelentéssel. A hiúzt a mélybe nyomom, meglátom, mikor ismerkedhetnek meg, azonban tudom, hogy a hívó erősebb, mint én, olyan, mint egy alfa, ha akarja előcsalja belőlem, de ott leszek a mélyben és a hiúz, mint mondta, nem fejthető le rólam. Elviselhető… anyád az, te patkány. Mérgesen remeg a bőröm, a szememből a gyűlölet tüze lángol, máris rühellem, akkor is, ha hihetetlen hosszú ujjaival éppen az ingem gombolja le rólam és ez valahol csábító is lehetne ha nem egy telibebaszott akadály lennék a célja felé. Lehetnék cél, de neeem, a szőrös énem érdekli csak, remélem baszni is azzal akar, garantálom, hogy harap. - Összevissza beszélsz. - nagyot nyelek, a hangom tele kekec bátorsággal és nem, nem félek tőle, valami azt ordítja belül, hogy még nem, de ha minden kötél szakad felkeresem a koalíciót. - Az én szintemen és is jelen vagyok, nem mint egy lefejtendő búra, mint egy kidobandó tok, tehát a szavaid nem igazak, te nem az én szintem vagy, alacsonyabb vagy annál. - mint, ami az én szintem lenne. Ezt jó, ha tudja. Levadászni, az állatot, neki tényleg az kell, ami megfertőzött, értem már, miért mondja Alec, hogy különleges, mert Baliannak ő egyben kell, nem csak a macska belőle, ritka, mint látszik nekem nem lesz ilyen szerencsém. - 21 hónap és visszakapom a szabadságom, így szól az egyezségem a város urával. - de ideges leszek, a szívem vadul kalapál, a mellkasom feltárása, a vetkőztetés, mintha egy kibaszott bonbonos dobozból fejtené le a masnit. Nincs mit szégyellnem, sportos vagyok, nem a tipikus hatkockás izmos, de formás, annyi zsír nincs rajtam, amivel egy tepist ki lehetne kenni. Apró rózsaszín mellbimbókkal áldott meg a sors, most keményen meredtek előre, mert izgatott vagyok és nem, nem szexuálisan, emberileg. Lapos has, formás kirajzolód kezdetleges V alakzat, még dolgozni kell rajta, és vékony, ritkás szőrcsíkocska vezet az ölembe, de a mellkasom még túl csupasz, hogy elburjánzon, idővel megjön majd. Eszembe ötlik Élie… nem, nem szabad rá gondolnom, megint az lesz, hogy másra vágyom. - Miért? Titeket miért csak az állat érdekel bennünk és mi, emberek nem? - azt mondta kérdezzek és meglepődik majd, ha azt hiszi nincs kontroll a testem felett, mert van, remélem nem kevesebb, mint hiszem. Vadul ver a szívem a nyakamban dobog, a torkomban izgatott gombóc, a légzésem sűrű, de nem kapkodó, nem félek tőle és nem izgatott fel, kissé talán várakozó vagyok, de félek, nem azt adja, majd amire kiverném a farkam.
Csak egy szórakozott bólintással válaszol a kérdésre, nem gondolva, hogy erre több szót érdemes vesztegetni, a hiba egyértelmű mivolta a fiú előtt sem lehet titok, noha szinte rögtön felülvizsgálja a saját álláspontját, könnyed, meglepett kis nevetéssel bámul rá.
- Erényem? Te erényeket kérsz rajtam számon? - minden egyes szót külön hangsúlyoz, egyesével sem hiszi el őket, nemhogy egyetlen kérdő mondatban rendezve, amivel feltárja a fiú szándékait. - Még ennyire gyerek vagy? - mintha valami aranyos dolog beszélne, valami kicsiről, bolyhosról és kedvesről, ami bár a vámpírok világában nem annyira jellemző, hiszen ott a bolyhos dolgok a fékezhetetlen forrósághoz és túláradó szexuálitáshoz kapcsolódnak, a hangja játékosan hajlik, vidáman és felszabadultan, önuralom nélküli meglepettséget engedve bele, leleplezve, hogy a kínos beszélgetésük ellenére milyen jól is mulat.
Egyelőre csak a fiú kárára és nem vele együtt.
- Az elmút 19 hónapban, amióta a városunk urának szolgálatában vagy még nem volt időd megszokni a fajtám? - félrebiccenti a fejét. - Önálló. Szeretnél önálló maradni - nem kérdezi, egyszerűen csak megismétli utána a szavakat, hogy Mikael lássa és hallja bennük azt a valószínűtlenséget és helytelenséget, tökéletes életképtelenséget, amit egy vámpír számára jelentenek egy vérállat szájából. Milliméterről milliméterre vizsgálja az arcán az apró jeleit annak, hogy érzi-e, mennyire ostobán hangzik ez az ő számára, mennyire szürreális, mint egy modern művészeti alkotás, amelyik a valóság szokásos korlátainak összetörésére törekszik, de a végén csak valami disszonáns darabbá válik, ami önmaga paródiája és a legjobb lenne beolvasztani.
Egy fiú elvei. Egy fiatal ember férfi gondolatai. Milyen betöretlen, milyen vad. Kis mosolyra húzza a szája szélét, ahogy meglátja benne a prédák szabadságát, a szökellő zsákmány menekülését az elkerülhetetlen vég felé, mély, elégedett levegőt vesz.
- Nekem megfelel, hogy a saját tapasztalataimból tanuljak rólad - kedvtelve szemléli a közeledő lábakat a csupasz padlón, a lábujjak körme szegélyétől a bokáját felfedő nadrágszár visszahajtásának gondos szegélyéig, üresen hagyott kezének ujjaival bosszúsan, türelmetlenül csettint, mielőtt felnézne.
- Először is azt, hogy vedd komolyan, ha kérdezek valamit és adj rá komoly választ. Ha ez a terved akár kurvának is állhatsz, az életed így is, úgyis baszakodás lesz - horkant fel mély, meglepett dühvel a hangjában, még látni szemében rosszalló villanását a drogdílerkedés hallatán, aztán éppen olyan elmosódott, folyékony foltként mozdul előre, mint ahogyan bejött. Gyorsan indul meg, aztán gyorsan áll meg, két kezével az összefűzött karokra fog, gyengéd erőszakkal szétválasztva őket. Ha nem kell komolyabb erőt bevetnie a következő érintése már egy simítás a gombsor két oldalán, miközben beszélni kezd.
- Hiúzhívó vagyok, ahogy említettem, azt akarom, hogy az enyém legyen az állatod, és mert te nem vagy lefejthető róla, így téged is muszáj előbb elviselhető, aztán kellemes társasággá változtatnom - mutatóujjával áttolja az első gombot a lyukon, a hanyagul nyitott mellkasból még egy kicsit felnyitva magának.
- Azt akarom, hogy élvezd ki, hogy végre valaki a te szinteden foglalkozik veled és nem hagy elkallódni. 21 hónapig még Séaghdháé vagy, de utána az enyém leszel, így vagy úgy, de levadászlak téged - a gombokat egyesével bontja szét, kissé széthúzva az ing szárnyait nyitja magának a látnivalót, nem bámul bele a macska arcába, hagyja, hogy sima, fehér mellkasa árulkodjon neki az esetleg felindultságáról.
- Következő kérdés, az enyémre a tested fog válaszolni.
Újfent elhúzom a szám, mert nem tetszik, amit mond, nem tetszik, hogy máris magához kötne, nem akarom, hogy kisajátítson, de ez egy tulajdon dolga, nem? Hát én meg leszarom, hogy ő mit vár el. - Hiba… ez hiba lenne? - ne basszon fel, nem hiszem, hogy az, nem is ismerem, mire vágyjak? Hogy a hiúz bennem úgy ficánkol, mintha a legfinomabb falatokat húznák el az orra előtt. Mert az, hogy jól néz ki, nos nem nagy kunszt, néznek itt elég sokan rohadt jól. Sejtem, hogy újra akarja az agyam programozni, hogy mindent felül akar írni, de ahhoz lesz nekem néhány igazán jó szavam, vagy rossz, csak annak a kérdése, hogy melyik irányból nézzük, és az övéből azt gondolom ez nem lesz díjazandó. - Sajnálatos lenne, ha ez lenne az összes erényed. - olyan lekezelő a hangom, hogy engem is meglep, mert én nem a hiúzzal vagyok egyenértékű, ugyan mi összetartozunk, ez már nem lehet máshogy, de én irányítok, ÉN! Én fogok dönteni ebben, és az állatot hívhatja belőlem, remélem nem egy kibaszott animalfil vagy erre valami szó? Mert ahhoz a hiúznak is lesz pár keresetlen szava, és néhány jól irányzott harapása. Végre ellép tőlem és leül, van isten, takarodjon el a közelemből. Ellazulok kissé, hogy végre kiürül a kihúz érzékeiből, noha szemmel tartja odabentről, mintha lesne valami rá és ezt még nem éreztem, ezt jelenti a hívó… veszélyes és kifejezetten bosszantó. Ó ez a dög szereti a hangját. - Bocsáss meg, szokom a fajtád. - a kurva anyád te patkány, hát szokd meg, nem csak a te kurva szabályaid érvényesek, én is egy lény vagyok, önálló és egyedi. A hangja lefelé ível, megint lenéz, nos ez van, nincs öröme bennem, milyen rohadt szomorú, ja nem. - Mi tesz elégedetlenné… lássuk csak. Lehet, de csak egy sokadik megérzés súgja, hogy az adományozásom nem egy pozitív dolog és mit is mondhatnék, szeretek önálló maradni, nem egy masnival átkötött tárgy. - talán ez lehet az oka, de csak találgatok, és ezt ez a mocskos féreg pontosan tudja, de valami okból kifolyólag azt hiszi, hogy ő szarta az egész világot. Csalódni fog. - A hiúz teszi a dolgát és rám bízza magát, de sok sikert a megszelídítésével. - mert lesz belőle baj, az állat is hízelkedik, hogy túléljen, de aztán tarkón harap, ha elfordulsz, és a hiúz tudja, hogy én nem adom könnyen magam. A tekintete csalogat, röviden elnevetem magam. Tessék? Ó kezdődik, pont erre számítottam, már vetkőztet, hirtelen nem is értem mit vegyek le, de a mezítláb megmagyarázza, mély levegőt veszek, még nem olyan, ami ellen lázadnék ráérősen kibújok a cipőimből, nemes egyszerűen a fotel mellé hányom őket és már azon is agyalok, hogy ez is egy fétis, de nem kell félni apuci, a lábam csodálatos, mint minden kurva formás tagom. Lustán felállok a fotelből, ennyit megtehetek érte, nem? - Sajnálatosan kell elmondanom, hogy nem kortól függ, de nem kell tudnod rólam semmit. - ha meg nem akarja megtapasztalni azt is szarom le. Szórakoztatom, jól van, azt is leszarom. - Milyen magabiztos. - elhúzom a szám és nem, nem megyek olyan közel, ahogy ő azt reméli, semmiképpen nem úgy, hogy elérjen, a kezére rá sem pillantok. A lépteim hangtalanok, ruganyosak és csak kettőt teszek meg. - Mit akarsz tőlem? - értse jól, igen. Mik az elvárások, és mik a tervei, mondja csak el, akkor tudom, hogy milyen határokat kell meghúznom. - Elhagyom a várost és és drogdíler leszek. - mi a faszt tudom én mik a terveim, egyelőre túlélni a 21 hónapot, ami szemmel láthatóan nem lesz egyszerű, de semmi köze nincs az életemhez. A mellkasom előtt összefonom a karjaimat és újabb morcos parancsot fogalmazok a hiúznak, kushadjon a picsába, ez nem az ő ideje most.
- Én is örülök a vágynak. Ha nekem szól. Így meg csak maszatolás. Rám figyelj minden egyes gondolatoddal, akkor nem tudsz hibát elkövetni - úgy beszél, mint aki tökéletesen tudatában van annak, hogy felületes, gyorsan fellobbant ellenszenvük kölcsönös, aminek azonban semmi köze a testi jellemzőikhez. Nem, ahogy ő egy akadályt lát meg a fiúban, aki elválasztja a hiúztól, addig a fiú sem a hiúz jogos gazdáját látja benne, akinek kezéhez a hazaérkezők boldogságával törleszkedik. Azt nem tudja mit lát akkor helyette, de nem is különösebben érdekli, ezt a képet ki kell törölni a zöld szemekből, hogy az csillogjon benne, amit látni akar, nem kétséges, hogy az a hiúzfinek is sokkal jobb lesz, majd belátja.
Idővel.
- Mindent tudsz rólam, amit tudnod kell, a hívód vagyok - az istene valamilyen szempontból, muszáj leülnie, távolságot állítani közéjük, hogy józanul gondolkodjon, az ujjait egymásba fűzi és a száját nekik támasztva lesi a másikat, ahogy tartást vált, összeszedi a végtagjait. Látszik rajta, hogy élvezi, hogy már nincs az aurájában. Nem osztoznak ezen az örömön. Be akar hatolni a hiúz territóriámba.
Is.
- Szóval nem szeretnéd kiszolgáltatni magad a válaszokkal. Ezúttal elnézem, de soha ne fordítsd vissza a kérdést, ha azt kérdezem mi a lényeges számodra magadról, akkor azt szeretném tudni, nyilvánvalóan - enyhe leereszkedés költözik a hangjába, de a figyelme éppen olyan osztatlan, mint korábban, átszellemülten vizsgálja a fiút.- Engem leginkább az érdekel, hogy mi tesz téged ilyen elégedetlenné a személyemmel és a helyzeteddel kapcsolatban. Hogy tudod-e mit jelent az, amit érzel most a hiúzban, amit olyan nagyon igyekszel elnyomni, nem mellesleg...- kissé elmosolyodik- figyelemreméltó, bár bosszantó önfegyelemmel. Néha az állatok egyszerűen csak kitörnek a hívójuk közelében, mert közelebb akarnak kerülni hozzá - kék szemeiben a pupilla feneketlen kút, önmagába roppanó gravitációjú fekete lyuk, ami azzal fenyegeti a fiút, hogy beszippantja magába akkor is, ha ő nem kíván közelebb kerülni egy kicsit sem.
- Vedd le. Gyere ide mezítláb - a perifériáján érzékeli a megránduló lábat, a bosszús macska-mozdulatot és eltűnődik rajta, hogy vajon a jelenlétét akarja-e lerázni magáról önkéntelenül úgy, mint állattársai a vizet magukról.
- Elég felnőtt vagy már ahhoz, hogy élj az egy lehetőséggel, amit kínálok, vagy nem? -leplezetlenül mulat rajta.
- Majd megszereted. Mit akarsz kérdezni? - a bal kezét kissé kinyújtja tenyérrel felfelé kínálva maga előtt, elvárással teli pillantást vetve Mikaelre, ha eddigra közelebb jött, de azt meg nem fogalmazva neki.
- Mi a terved a 21 hónapunk után? Légy őszinte, te akartad, hogy kérdezzek.
A jelenléte elemi, mindent kitakaró, mintha a nap valósan most menne le és ő az utolsó sugarak elé veti magát, hogy bemutassa erre is képes és még mire lehet vajon? A vágyat ő csiholja bennem a hiúzon vágtat végig , de én vagyok az a kurva szerencsétlen, akinek még én is érzem a morcos illatát, de idejében lépek a lábára és tolom le a mélybe…. hiszem én, mert nem, hogy eltolni magamtól nem sikerül, még csak elrejteni sem előle. Szánalmasan elhúzom a szám, ez most magamnak szól, de veheti magára, szerencsém, hogy ez itt egy privát szexklub tud lenni, pedig nem is egy kikurt Belle szökevény uralja a teret és időt, hanem egy nála sokkal erősebb és nagyobb vad, s mégis… ennek köszönhető, hogy a kíméletlen és valljuk be nem túl udvarias leleplezés nem festi bíbor színeit az arcomra, a fülemre. Ugyanaz zavarba hoz, de csak a szívem dobban egyet, amit persze ez a féreg biztos, hogy teljesen jól hall. - Nem tudtam…- kezdem undok hangon. - hogy már gondolkodom is bűn. - hogy kire az legyen az én dolgom, mert valójában nem gondolok senkire, egyszerűen előcsalta belőlem és nem, ez a kérdés nem a is engem illet, hanem a hiúznak kéne feltenni, ugyanis ő lobogtatja itt a zászlót nekem. Áruló - Más örül, ha vággyal fogadják. - röffenem, ahogy a pöckölése átsiklik a nadrág vékony anyagán, pedig nem áll a farkam, nem egészen, éppen csak kevéske vérrel töltődött fel, nehezebb lett a hús. Persze nem tetszik neki, ahogy semmi sem belőlem, de kérdezzük meg a gondolataim mélyét, hogy ez zavar-e engem? Sőt kifejezetten örülnék, ha elkerülne, de a lényből vékony fonalon fut felém az akarása, melyről eddig is tudtam, hogy nem nekem szól, csak a bennem érlelődő kórságnak. Még valaki, aki csak a macskát fogja értékelni bennem. Háleluja. Mélyen szívom be a levegőt, a szívemre parancsolok. Alapvetően már az is meglep, hogy nem tudja önteltségében magáénak az ellenőrizetlenül lobbanó röpke vágyat. Düh… akárha valaki gyertyát gyújtana bennem és most a tűz terjeszkedni kezdene, már engedi is el a nyakam, elégedetten dőlök előrébb és billen a fejem is a helyére. Máris jobb, hogy nem ér hozzám. Újból felszalad a szemöldököm, rajtam nevetgél? Megleptem? Nocsak? Mivel vajon, mert azt el kell tenni, most még hiszek benne, hogy lehetünk mi jóban, milyen irreális lenne. A két kezem a combomra ejtem, mintha ragadozó lennék félre biccen a fejem aprót, követem, ahogy leül. Máris úgy tesz, mintha ő baszta volna ezt a kibaszott helyet. - Találkozni valakivel, akiről semmit nem tudok, nos igen, kicsit szorongok. - mozdul. Elégedetten rántom fel a szám jobb sarkát, apró a mozdulat, ha nem figyelne, észre sem venné, csak hogy le sem bírja a szemét venni rólam. Nocsak, talán ő is feszült. - Mit szeretnél tudni rólam? - hátradőlök és a gondolataimba bújok egy ócska kis pillanatra. - A nevem tudod, a korom tudod, hogy neked adtak ezt is tudod, mi lehet még ami számít neked? - jó lenne tudni. Nem akarok össze vissza beszélni, nem akarom ontani az olyan infót, amivel visszaélhet. Sok időt mi? Megrázom a lábam, a vászoncipő könnyedén mozdul velem, zoknit kellett volna húzni, de olyan meleg van. Elhúzom a szám, meg fog harapni, de jó. Kifejezetten csak szex közben szeretem, nem vagyok egy kibaszott donor, de neki kell a váltó vére, a hívott, mi? - Milyen kegyes vagy. - rohadj is meg. - Szóval nem lesz több esélyem? - rühellem a pökhendi faszokat. - Nem szeretem, ha megharapnak. - ez mondjuk nem fogja érdekelni. - Jobban szeretném, ha kérdeznél és ha én is megtehetném, az mesés lenne. - de talán ő baszik majd válaszolni nekem. Séaghdha és az ő politika játszmája teljesen hidegen hagy. - Mi lényeges neked? - beszélgessünk. Hátha van olyan szerencsém, hogy nyitott a kommunikációra és nem az önéletrajzom érdekli.
Az érdeklődés hiánya nyomot hagy az arc ellazult vonásaiban, a maga mellé engedett telefon közömbös mozgatásában, a bocsánatkérési ösztön hiányában, amiért nem feszült elszántsággal és ugrásra készen várta őt, a készség hiányában, a pillantás fürkésző érdektelenségében. Figyelő szemei előtt szétválik a hiúz és az ember, a fiú és az állat és csak az utóbbinak jár a simogatás a belsőjében, mert az előbbi... nos az előbbivel vannak bizonyos gondjai kezdve azzal, ahogy elhúzza a száját, méltatlankodva a megállapítása hallatán, pedig pontosan nyilatkozik, kinyalt iskolásfiúnak tűnik.
... ahogy az érintését a nyakán tétlenül tűri, mint egy bútordarab, nem siklik az ádámcsutkája a tenyerébe udvarolva a kezének.
... ahogy felvonja a szemöldökét, mintha nem értené miért ajánlotta neki, hogy maradjon ülve, vagy nem sejtené, hogy mit kellene tennie.
... ahogy végre mozdul a feje, de csak hátraejti kéjes lustasággal, ráfogva a nyakára odarögzíti, miközben engedi a tekintetét végigsiklani rajta. Nem tetszik neki a szagának változása, az ölének moccanása, egy gondolatnyi vágytól feldoromboló szívverés ami a fülébe sóhajtja a vörösből, hogy valami forró kép libbent a tekintete elé, de annak valószínűleg semmi köze hozzá.
- Kire gondolsz, fiú? Egy titkos szerelem, vagy valami egészen más? Illik így üdvözölni valakit? - a kezét leengedi és erőteljesen belepöcköl az ölébe, alig formálódott ott ki az érdeklődés, de mert valaki másra gondolt közben megrándul az ideg a karjában, hogy le is tépje a puha szervet és megetesse vele, amiért képes másra gondolni, miközben ő le sem tudja venni róla a kibaszott szemeit.
Semmi csonkítás. A Morovenfi jobban kiismerte hirtelen lobbanékonnyá váló természetét régről, mint hitte, hogy ezt a kikötést kopott lelkének felszínébe véste mélyen.
Elégedetlen azzal is, ahogy dacosan méri fel, bár csak kevéssé igényli a külső visszajelzést arra, milyen szép bőrbe csomagolta a teremtője, a kedvtelő pillantás legalább elvárható a hiúzhordozótól.
Odakapja a pillantását, mintha fizikailag érezné, hogy a düh parazsa felizzik és megégetné a kezét a nyakán, éppen olyan hirtelen engedi el, ahogy megfogta, hátralép, a hiúzfényt nézi a szemében, majd az eltűntét, hát jó. Megverekszik érte ezzel a fiúval, noha nem számított arra, hogy újabb akadály gördül elé, mert az utóbbi évtizedekben amióta nem látott hiúzt elfelejtette, hogy az emberrész nem mindig olyan, mint amilyennek ő akarja, azt formálni kell, dolgozni rajta... milyen ostoba is tud lenni vénséges vén korára, meglepett kis nevetéssel hátrasöpri a haját, megfordul és leül a szemközti fotelbe, lábait kinyújtva magára ölti a civilizáltság látszatát.
- Árad belőled a szorongás fiú, talán oldjuk ezt fel kissé. Mutatkozz be nekem - csak nem tud megmaradni mozdulatlanul, visszahúzza a lábait, előrehajol a térdére támaszkodik ültében, közelebb akar lenni sokkal közelebb. - Végül is, sok időt fogunk együtt tölteni, és meg is foglak harapni, adok egy esélyt arra, hogy elmondd mi az, amit szerinted lényeges tudni rólad -mert ami őt érdekli igazából, azt már azelőtt tudta, hogy meglátta, de ha minden mást mellékesnek tekint gyorsan elrongálhatja az új játékot, holott nem akarja tönkretenni. Nem még.
- De csak egyet, mindent foglalj össze, ami később érzékenyen érinthetne.
Unottan várakozom rá, ez egy kurva nagy vicc, hogy itt ülök, mint egy jól nevelt macska és csak várom, hogy megérkezzen, azt kellene, hogy mondjam, hogy szánalmas, de ismerem ezeket az ősöreg dögöket, jobb nem felhúzni őket, jobban mondva az elején, mert sajnálatos mód amúgy fel fogom baszni, lévén ebben pró vagyok. Nesztelenül jön, mert már csak akkor veszem észre, amikor a szobába lép, nem hallottam őt, jobban mondva most is csak azt hallom meg, hogy becsukódik az ajtó, pedig kiemelkedően jó a hallásom, de az illata azonnal megüt. Lustán pillantok fel, már itt is van mellettem. A reklámra összerezzenek, de még fel sem fogtam, hogy itt van, megérkezett, hogy betöltötte a teret és kiszorította a felesleges levegőt, ami nem is volt. Kinyomom a képernyőt és a fotelbe ejtem a telefont magam mellé, hogy szemrevételezzem az új gazdám. Ha viccesebb kedvembe lennék elnevetném magam. Elhúzom a szám, szóval nem tetszem neki, hála az istennek, így legalább nem kell attól tartanom, hogy kisajátítana. Bár ez így lesz, mert megteheti, de csak 21 hónap és szabad vagyok, addig kell kihúznom mellette, a baj az, hogy tele vagyok rémképekkel. Tulajdonnak lenni nem jó móka, láttam a többieken. Megállom, hogy elhúzzam a fejem az érintése elől, mind úgy nyulkálnak másokhoz, mintha joguk lenne hozzá. Az érintése hűvös. Ömlik belőle a vágyakozás, mintha be akarna inni a tekintete, felfal vele. A szándékai egyelőre nem ijesztőek, a jelenléte az, ami azzá teszi és ez a pöre vágy, amitől a hiúz megugrik a gyomrom mélyén, és kifelé szaglászik, őt sokkal jobban érdekli a vámpír, mint engem, az ő figyelme köré fonódik. A tekintetem ráugrik a szemére, felmérem annak színét, a tág pupillákat, az érdeklődés forró tüzét, mely ott pislákol alatta, mint egy fáklya. Felrántom a szemöldököm, az egyiket. Eszembe sem jutott felállni, minek tenném? Jó, hogy nem kell elé térdelnem egyből. Leplezetlen kíváncsiságot sóhajtok fel, a levegő forró körülöttem, de érzem őt, tudom már, hogy miért akart engem, mert a hiúz érzi belül, hogy a dög egy hívó… Kurvaéletbe. Élie szerint ez egy csoda, mert neki olyan szoros a kapcsolata Séaghdhaval, hogy a rém a tigrisek mellett már a rozsomákot is hívja, szerinte szex közben kimagasló érzés, bár Élievel amúgy is az. Sajnálatos az is, hogy hányszor képzeltem el őket együtt és annak mindig… khm… ugyanaz lett a vége. Hátra ejtem a fejem, ahogy a tenyere a nyakamra simul, alányelek, megugrik az ádámcsutkám. Na már meg kicsi is vagyok, hát úgy bókol, mint senki más, elhúzom a szám és dacos pillantással csúsztatom végig a tekintetem a szemén, száján, nyakán, le a mellkasára és amíg engedi a fejtartásom felmérem. Igazán mutatós a dög, de ezt biztosan tudja magáról, láttam én már sok rusnya vámpírt is. Az érintése tele van akarással, tűzzel, mely elvenne belőlem és nem hozzám adna. Várakozom, elő a farbával, hogy mit is akar tőlem, de szemmel láthatóan jelenleg ismerkedik. Nem váltok testhelyzetet, nem mozdulok ki előle, és nem, nem pördítem a nyelvem beszédre, mert egyelőre csak becsmérelt. Mit mondhatnék? Hogy ő bezzeg elegáns? És ő is milyen geci magas, mi a faszommal etették ezek? Nem az van, hogy alacsonyabbak voltak az emberek, ezeket bassza meg nyújtják. A düh valahogy feléled bennem, valami okból kifolyólag alám támasztja magát és nem tudom, hogy miért, de felforralja a vérem és a macska kitekint a szemem tükéren az ő íriszének cirmai költöznek a tekintetembe, zavar a kiváncsiága, zavar az érdeklődése, messzire tolom magamba, elrejtem előle, hogy a semleges arckifejezésem legyen a jussa. Haragszom rá, mert okkal kapott meg, nem hiszem, hogy csak egy felajánlás vagyok, biztosra veszem, hogy nem leszünk túl jóban, mert valami túl elemi ömlik belőle, valami olyan, amibe nem akarok belesüppedni. Most nem. Még nem.
A cirkusz, mint sötéten terjeszkedő anyaméh megterheli a város középpontját, a felszín alá húzza egész St. Louist, a kivilágított utcák mintha mind lejtenének felé, hogy éhes szájával elnyelje a rettentő szórakozásra kíváncsi kiváltságokat és a városba érkező vámpírok hatalmi tömegét. A jelenlétével érezhetően megnőtt a gravitációja a helynek, a puszta kora és hatalma révén nem csak csepp a tengerben, mégis, kényelmetlenül érzi magát a szűkös falak között, a tigrisekből áradó forró tesztoszteronban pácolódva. A Morovenfi jól teszi, hogy a hatalma alatt álló vámpírokat megperzseli alakváltóinak mindig jelen levő melegében, rajtuk hagyja a bélyegét, miközben az uralma alá hajlítja őket, hiszen a városokat felépítő hierarchia finom hálózataiban eddig csak egy különösen potens szenderként döngicsélt keresztül mesterasszonyának szörnyű kívánságai szerint és ha nem téved, most először úr, pókkirály a háló közepén, aki még az uralkodás lépéseit tanulja úgy, hogy ebből a figyelők szemek mit se lássanak, meg törhessék, ostromolhassák.
Szüksége volt a friss levegőre, a friss táplálékra, a felkínált vér édesére, hogy a saját dolgaival tudjon foglalkozni, bár még a város urának vére nem hagyta békén, feketén égve falta fel egymás után a korábban adott esküjének gombafonalait, kiirtva a fejéből és testéből a másik városúr kötéseit, hogy csak ő maradjon neki, csak neki szolgáljon.
El tudja viselni, de ez nem teszi kellemesebbé. Olyan, mint a poshadt 14. század, amiről azt hitte, hogy soha nem ér véget, de aztán csak beindultak a dolgok.
- Meg kell tanítanom neked a kétirányú kommunikáció fontosságát - dünnyögi magának a telefont nézve, a képe alatt a "seen" feliratot, de válasz nem érkezett, hiába várja a taxi hátsó ülésén. Ott van? Vagy dacolt? Zsákbamacska a fiú.
Persze látott róla képet, de nem tudhatta, hogy milyen selymesen veri vissza a fényt vörös tincseinek függönye amíg be nem lép és meg nem látja a kijelölt helyen ülve. Az elégedettség mosolya húzza fel a bal szájzugát, fekete pupillái felfalják szeme kékjét, mint a szíve alatt hordozott ragadozóét, ha meglátja a hócipős nyulat a réten, amelyik húsára a karmai éheznek. Ezredéves holttest létére kiszárad a szája és a torka, nekilódulnak rég elporladt életfunciói. Az antracizfényű zöld szemeken a képernyő villogó fényei keltenek felesleges, művi fényrobbanásokat, a fülében a hangszóró zajai idegen élettel töltik meg a szobáját, miközben kattan mögötte az ajtó, mert annyira gyorsan lép be, lép előre és szívja magába az ingerületet, hogy azt a hiúz testének nincs esélye valós időben lekövetni, már mintha a semmiből állna ott mellette, mozgásának léglökete megbillenti a kibontott ing gallérgombolását a mellkasán.
Harapásokért síró sima, tejfehér bőr. Puszikat dobáló vörös lány a képernyőn, aztán továbbkattan a story és felordít egy reklám arról, hogy aki dögös vámpírizgató szerelésre vágyik, annak a Shinsaynék érdemes összeválogatnia a szettjét.
- Úgy nézel ki, mintha megszöktél volna az évzáródról fiú - az ujjai az álla alá nyúlnak, hogy maga felé fordítsa anélkül, hogy a fotellel együtt hanyatt lökné, hogy ráugorva vizsgálja meg magának minden centijét, ahogy azt a benne vérrel elkábított hiúz vágyja, állatmódon hozzádörgölőzni, hogy lesúrolja róla a saját testével a tigrisek és vámpírok és más alakváltók nehéz szagát, ami tiszta bőre alatt a lényébe ivódott az elmúlt hónapok alatt. 21 hónapja és 35 órája lesz rá.
- Maradj csak ülve - mondja úgy, mintha természetes lenne, hogy a fiatal férfi felpattan a jöttére, hogy a szolgálatára legyen, de készséges jaguárokhoz szokott az utóbbi időben, akik már azelőtt a kedvében jártak, hogy eldöntötte volna, játszik vagy vadászik, vagy mindkettőt űzi, mert néha nem könnyű a választás.
- Alacsonyabb vagy, mint a képeiden látszik, de szélesebb - szemrehányásnak érződik, miközben az ujjaival körülfogja a nyakát, a tenyerét az ádámcsutkájára simítja és magát nézi a zöld szemek tükrében, bár a látvány nem különösebben impresszív. Rendezetlen szőke tincsek, testre simuló fekete póló, sötétkék, puha anyagú vászonnadrág és a lecsendesebb talpú sportcipő, amit csak kapni lehet. Nem akart ma vámpírnak látszani, csak látni, érzékelni, figyelni...
Ha, ismétlem ha valaki megkérdezné, hogyan érzem magam, elmondanám, hogy mindenki elmegy a jó büdös faszomba, hogy ilyen hülyeségekkel bombáznak engem, nem is ez a baj, hanem ismerem Alecket, aki végtelenül kedves még mindig, annak ellenére, hogy a telibevert indián rommá törte. Még mindig kiválóan Fifázik és még teniszezni is tud, igaz azt élőben. Látom rajta, hogy egy vámpír tulajdonának lenni nem a legjobb élmény és valami azt súgja, hogy Sámuel az én kisgazdám lesz. Jól lehet nem is találkoztam még vele, de hogy őszinte legyek nem is égek a hőn áhított vágytól, hogy összefussak a patkánnyal. Az is igaz, hogy lehet full jó arc, vagy mázlim van és egy Belle ivadék, annyi őrjítő szexben lesz részem, hogy lehullik a hajam, de valami azt morogja a gyomrom legmélyéről, hogy nem így lesz. Nevezzük megérzésnek. Szűk fekete nadrágot viselek az anyaga simogatja a bőröm, a bokám fölé ér, még hajtottam is rajta párat, hogy jobban álljon, az ingem hófehér, az utolsó gombok szabadon hagyják csupasz mellkasom, de igazából nagyon meleg van. Igaz alakváltó vagyok, nekem a meleg az otthonom, de most az ideg is ugrál az állkapocsomon. A hajam megmosva, kicsinosítottam magam, mint szarospistanevenapján, hogy a vén dög, ó mert biztos vagyok benne, hogy nem egy fiatal kis senki, annak Séaghdha nem adott volna oda, bukik rá, ha illedelmesen fogadják. Az üzenete nem késett sokat, még be sem cuccoltam az új szobámba, ami nem olyan jó, mint az előző és közös fürdőm van valakivel, aki a másik oldalon lakik, még azt sem tudom ki az, mert az a vérszívó egyik kis csicskása lesz, mondjuk velem együtt, de és de… nagyon elméri a lehetőségeit, ha azt hiszi, hogy én alá fogok simulni. Nekem egyezségem van és nem vele, bár a szőke szavaiból ítélve a 21 hónap és 2 napom nem lesz könnyű menet, ha valóban egy az egyben elajándékozott. Mi a faszom vagyok én, egy plüss? Az ideg ugrál a vállamban, megfeszül a vállam és megint az üzenetre pillantok. Arrogáns pöcs. Abban bízom, hogy a képen jelen lévő fotel a szobájában van és nem kell megtalálnom a házon belül, mert a cirkusz meglehetősen nagy; a te helyed! Anyád helye. Az egyik fülemben hosszú fülbevaló, a másikban semmi. A szívemben haragvó dobogás, magához rendel, mint egy kutyát, időponttal, egy pillanatot sem kések és nem is érkezem korábban, abban a pillanatban kopogok be, ahogy a levélben szerepel, de mivel nem jön válasz benyitok az ajtón. Belépek a tágas nappaliba, neki persze saját fürdője van és oh a fotel… Remélem ebben porlad el a féreg, de még nem kéne megítélni, lehet jó fej. Felröhögök, egészen biztos, hogy nem az, nem is várom el. Az én helyem, akkor helyet foglalok, a bal lábam keresztbe dobom a jobbon, a térdemen támasztom a csupasz bokám és hátradőlök. Jó hír, hogy nem térden kell várnom a naaagy és nemes mestert. Az egészben a vicc, hogy az anyámnak tett szívesség tart itt még 21 hónapig, úgy, hogy az anyám nem kér a fiából, jól lehet az egész az apám hibája, miatta vadult el az anyám tőlem. A bátyám sincs jobb helyzetben, de legalább nem alakváltó és ami ennél sokkal fontosabb, nem buzi. Mert az bűn ugye. Anyám nyakában mondjuk akkora kereszt lóg, hogy alig bírja el és a rózsafüzér kikopott az ujjai közül, annyi imát mondott el értem. Röhej. A húgom viszont borzalmasan hiányzik, de amióta nem csak alakváltó vagyok, de még buzi is, azóta nem is találkozhatok vele. Én mégis eladtam a testem erre a 4 évre. Milyen vicces is, nem? Kicsit sem. A telefonom nyomkodom, míg várom a vámpírt és az, hoy megvárat nem vall jó modorra. A hugom most 16 éves, gyönyörű és kecses, mint egy nádszál, az insta képeit sem merem beszivezni, mert anyám biztos szemmel tartja. Tudja vajon, hogy a nyilvános fiókja mekkora átverés? Mert én ráakadtam a DorkaMason03 fiókon kívül egy másikra is, ami Dorykha69 nos igen. Mindkettő jelent valamit. Ott a hugom lenge öltözékben és nem éppen szomjas állapotban tekereg a képeken. A beadott hittan és könyves táborok valójában fesztiválok, amikre tőlem is kap pénz és erősen sejtem a bátyámtól is. Pörgetem a sztorikat. Nem vagyok nyugodt és békés sem, a szívem háborgó tengert kelt életre a gyomromban, a macska idegesen sétál fel és alá, hogy a gerincemhez surlódva próbáljon lenyugtatni, őt valahogy ez az egész kifejezetten izgatja. Ha kurni akar a vén dög, állok rendelkezésére, nincs túl nagy jelentősége. A szex az szex és nem több annál, testiség. Lehet kifejezetten élvezni, de el is lehet viselni és abban én kikurt jó vagyok. Soha nem kerestem pénzt a testemmel, de ha nem jön a srác, aki a cirkuszhoz tartozik és nem mutat be egy itteni vámpírnak, aki eljuttatott a szőkéhez, mert nem volt egyszerű, talán erre is képes lettem volna. Nincsenek gátlásaim, nincs semmi, ami riasztana az ágyban, még a fájdalmat is tudom élvezni, noha azt hiszem a mélységeket nem jártam még meg. De azt nem is tervezem. A haverjaim, vagyis a “haverjaim” éppen Balin vannak, hogy jutottak el oda? A fülem mögé tűröm a hajam. A hiúz meghúzza a szívem zsinórját, ezek szerint jön a vámpír… Szuper. A telefont sem teszem el és fel sem pillantok.